Прожекция на документалния филм „Истинската цена“ (The True Cost)

По повод Международния ден на Земята – 22 април, по инициатива на Училищното настоятелство в сътрудничество с Ученическия съвет на НПМГ, ви представяме разтърсващия документален филм „Истинската цена“ (The True Cost, с български субтитри) – драматична, неподправена история за дрехите, които носим, за хората, които ги правят, и за унищожителното въздействие на текстилната индустрия върху нашата планета.
Кой и как плаща цената на нашите дрехи, понякога дори с живота си?
Защо модната индустрия унищожава планетата ни?
Какво е бързата мода в действителност?
Прекрасно ли е, че дрехите станаха по-евтини, тенденциите се ускориха, а пазаруването се превърна в хоби и всеки може да си позволи всичко? Че магазините на големите вериги за дрехи са навсякъде и предлагат всичко, а онлайн пазаруването процъфтява?
Как това влияе на хората, планетата и животните?
Заснет в страни по целия свят, от най-бляскавите подиуми до най-мрачните квартали, с интервюта с едни от най-влиятелните личности в света на модата, филмът на международно признатия режисьор Андрю Морган дръпва завесата за невидимата част от нашия свят и ни призовава да се замислим за истинската цена на дрехите ни. Обвързвайки екологичните и социалните аспекти на проблема, авторът насочва вниманието и към консуматорството в съвременното общество.