STEAM Школо под пара

Този уикенд, между 29 и 30 Октомври 2022 г., училища и компании от цялата страна ще споделят опита си на първия национален STEAM форум в София. В събитието „STEAM школо под пара“ ще се включат преподаватели и експерти от различни институции и организации в сферата на образованието. Те ще представят своите успешни решения за утвърждаване на STEAM методите  в учебния процес и проектно базираното обучение.

Програмата на форума включва конференция, на която ще се обсъждат ключови въпроси за ефективната организация, финансиране и прилагане на технологиите като начин за разширяване потенциала на всеки ученик. 

В рамките на форума, на изложението „Докосни науката“, повече от 25 организации и компании, работещи в областта на STEAM обучението ще представят най-новите си проекти, оборудване и технологии. В изложението „Докосни науката“ ще вземат участие учениците от 11 „в“ клас на НПМГ „Акад. Л. Чакалов“ – София – Даниел Иванов, Константин Кръстев, Мира Генчева, Явор Неделчев с научни ръководители: Валентина Маринова и проф. д-р Георги Дянков – ИОМТ– БАН, като представят научният си проект на тема: „Оптичен сензор на магнитно поле и електричен ток“.

Повече информация можете да намерите на следния линк: http://bgshkoloevents.com/dokosni-naukata/