Открит урок по пътна безопастност в НПМГ

Броят на жертвите и ранените при пътни инциденти в България е умопомрачителен, а огромна част от тях са деца! Част от превенцията срещу подобни инциденти включва възпитаване и образоване в отговорно отношение към безопастността на пътя, познаване на различните пътни знаци и правила за движение и как трябва да реагират участниците в него в различни ситуации.

Именно с тази цел поканихме екип на Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) да проведе открит урок по пътна безопасност за нашите ученици от V, VI и VII клас.

По интересен начин и в дискусия с децата експертите засегнаха ключови аспекти на пътната безопасност и разясниха основни правила, които задължително трябва да се спазват на пътя. Всички ученици получиха информационни брошури с важните правила за движението по пътищата, а ЕЦТП осигури такива и за абсолютно всички ученици в гимназията. Специален гост на беседата беше г-жа Диана Русинова, председател на Управителния съвет на EЦТП, доказан експерт и иноватор в управлението на транспортния риск и превенцията на наранявания и загинали при пътнотранспортни произшествия. 

Инициативата със сигурност ще продължим и през втория учебен срок, когато екипът на ЕЦТП ще проведе открит урок и за по-големите ни ученици.