Кампания за набиране на средства за участие на НПМГ в InIMC 2024

Обръщаме към всички наши съмишленици, приятели на науката, граждани и социално отговорни компании, подкрепящи младите таланти на България, с молба за подпомагане на участие на отбор на НПМГ в международното математическо състезание INDIA INTERNATIONAL MATHEMATICS COMPETITION 2024 – InIMC 2024, което тази година ще се проведе в Лукнау, Индия в периода 26-31 юли 2024.

IMC (International Mathematics Competition) се провежда в различна държава всяка година и е сред най-престижните математически турнири в света. Една от неговите най-важни цели е да създава платформа за ученици от целия свят за обмен на знания и практически опит в областта на математиката, както и да се развива вече създаденото сътрудничество между преподаватели за представяне на иновативни методи в образованието.

Освен, че предоставя възможност на участниците да докажат своите математически способности и талант, през годините форумът се е превърнал в място за среща на различни култури, насърчавайки толерантността и приятелството между ученици и учители.
Миналата година България беше домакин на турнира, който се проведе в Бургас, където на своя дебют НПМГ успя да завоюва второ и трето място отборно в групата си, както и един бронзов медал в индивидуалната надпревара.

За да се осъществи участие на НПМГ, е необходима сума в размер на 20 000 лева за 2 отбора по 4 ученици и в двете възрастови групи, всеки от които трябва да бъде придружен от един преподавател по изискване на организаторите. Необходимо е да закупим самолетните билети, останалите разходи (настаняване, такса участие и т.н.) се поемат от организаторите.

Дарителска сметка:
Училищно настоятелство Акад. Любомир Чакалов – НПМГ
Банка: Уникредит Булбанк АД
IBAN: BG30UNCR70001523129129
BIC: UNCRBGSF

Друг бързи и удобни начини да направите дарение можете да намерите в кампанията ни в дарителската платформа platformata.bg:

За повече информация не се колебайте да се свържете с нас:
unnpmg@gmail.com, 0888706755 – Емилия Бургазлиева

БЛАГОДАРИМ ЗА ПОДКРЕПАТА!